Miért helyezünk nagy hangsúlyt a bemutatkozásra?

A társkereső emberek legtöbbje két dologra figyel, amikor megtekinti valakinek a profiloldalát:
1. Van-e az illetőnek fényképe, illetve, ha van, minden részletében kivehető-e rajta az arca, a szeme, a testalkata.
2. Milyen részletességgel, igényességgel szól magáról. Azaz, mennyire sokatmondó a bemutatkozása.

Annak idején, amikor megalkottuk társkereső oldalunkat, kifejezetten kerülni próbáltuk azt a - más társkeresőkön kialakult - rossz gyakorlatot, ahol agyon-kérdőívezik az új hirdetőket, azaz olyan mélységben paraméterezik be Őket, hogy szegények joggal hihetik: nem is társkereső oldalra keveredtek, hanem egy ingatlanhirdetést készülnek feladni.
Nálunk nem kell bíbelődni azzal, hogy pl. mi a kedvenc étele, színésze, és zokniban alszik-e vagy teljesen meztelenül. Ezek a jellegzetességek nem határozhatják meg az ember személyiségét, jellemét.

Éppen ezért, szembe menve az aktuális trendekkel, a Szívküldi társkereső oldalunkhoz hasonlóan, bemutatkozás-központú oldalt hoztunk létre, azaz mi arra igyekszünk ösztönözni társkereső hirdetőinket, hogy ne a beállított paraméterek alapján írják le önmagukat, hanem saját szavaikkal fogalmazzák meg, hogy kik is ők valójában.

Ez nehéz, nehezebb, mint bekattintgatni a jellemző tulajdonságainkat. Pedig azon az öt percen, amit a bemutatkozásra szánunk, sok múlhat. Meghatározhatja a társkeresés sikerességét, vagy eleve kudarcra ítéli azt.

Nem szabad visszariadni a feladattól. Nem mindenki születik szózsonglőrnek. De nem is az a cél, hogy túlburjánzó szóvirágokkal bűvöljük el látogatóinkat. Az elsődleges cél az legyen, hogy megfogalmazzuk, hogy miért is vagyunk itt valójában, és kit is keresünk magunk mellé hosszú távra.

Praktikák

1. Ne szégyelljük, ha hibás a helyesírásunk. Az is jelzésértékű. Miért akarnánk egy nyelvésszel együtt élni, ha mi magunk sem vagyunk azok?

2. Ugyanakkor, ha nyelvészt keresünk, illetve igényesek vagyunk magunkra, törekedjünk a szabatos fogalmazásra, a központozásra, és ne vigyük túlzásba a smiley-k használatát. :) Mondataink tükrözzék műveltségünket, de ne hivalkodjanak, viszont ne is legyenek túl fésületlenek.

3. A bemutatkozás szövege ideális esetben 4-5 mondat. Egy kérdőíves vizsgálatban annak idején rávilágítottunk, hogy a látogatók a túl hosszú bemutatkozástól elfáradnak, és ideje korán közömbössé válnak. Ne hagyjuk! Keltsük fel az érdeklődést magunk iránt, majd adjunk módot rá, hogy látogatóink további tartalmaink felé induljanak: készítsünk fényképalbumot magunkról, állítsuk be kedvenc videóinkat, zenéinket, blogoljunk, stb.

4. A bemutatkozás szövegében kerüljük a közhelyeket. A társkeresők legtöbbje sikítva menekül az olyan lózungok láttán, mint pl.: "Csak egyszer élünk!", "Ismerj meg!", "Szeretni és szeretve lenni", stb.

5. Kerüljük bemutatkozásunkban a szexista kiszólásokat, a rasszista megjegyzéseket, ne politizáljunk, és ne is legyünk túl merevek. Egy poén hatásos lehet. De ha végig humorizáljuk a bemutatkozást, könnyen sértővé válhatunk.

6. Végezetül, a legfontosabb tanácsunk: olvasson el néhány tucat bemutatkozást, mielőtt a sajátját megírja, mert ötleteket meríthet belőle.

Reméljük, hogy cikkünkkel segítségére lehettünk. Ha bármilyen kérdése, javaslata van írásunkkal kapcsolatban, ne késlekedjen, szóljon hozzá!