A Netes társkeresők legfőbb fogyatékossága az, hogy nem tudja ellenőrizni a hirdetések valóságtartalmát. Hiába a sok óvintézkedés, átcsúszhat a szűrőkön egy-egy csaló.
Ezért fontos az éberség és a józanság a felhasználói oldalon is: amikor hosszabb-rövidebb ideig tartó levelezgetés után bizalmunkba fogadunk valakit, hajlamosak vagyunk könnyelmű döntéseket hozni.


A Szívküldi társkereső testvéroldalunk statisztikái szerint az első randevú az esetek 50%-ában kudarccal végződik. Aki eljut a 2. találkáig, azok közül is mintegy 25% megszakítja a kapcsolatot választottjával néhány héten belül.
Mi lehet a rossz prognózis hátterében, miben hibáztunk, hogyan lehetne elkerülni a fájdalmas csalódásokat?

Tanácsaink

  • 1 A társkereső nők, de a férfiak nagy része is gyakran letagad az életkorából 5-10 évet. Mielőtt randevúra kerülne sor, kérjünk választottunktól friss fényképet, és ha van, keressük meg a Facebook profilját, illetve cseréljünk vele telefonszámot.
  • 2 Aki elnyeri bizalmunkat, lassan, de biztosan meg fog nyílni előttünk. Ha olyasvalakivel kerülünk kapcsolatba, aki nem nyit, hanem inkább visszakozik, ködösít, ellentmondásokba keveredik, nagy valószínűséggel nem őszinte ember, hanem kalandor.
  • 3 Vezetékes számot, bankszámlaszámot, lakcímet, munkahely/iskola címét, rokonok, barátok nevét, elérhetőségeit csak az első - meggyőző - randevú, de leginkább csak a partnerkapcsolat létrejötte után adjunk meg.
  • 4 Ha megtalálni véltük jövendőbelinket, esetleg már túl is vagyunk az első randi(ko)n, tegyük inaktívvá hirdetésünket, vagy töröljük azt. Ugyanez elvárható partnerünktől is. Ha erre nem hajlandó, fogadjuk fenntartásokkal közeledését.
  • 5 Ne legyünk idealisták. Igenis legyen szempont a kulturális különbség, a földrajzi távolság és az anyagi helyzet. 50 fölött már nem nulláról akarunk felépíteni egy családot, és nem igaz az, hogy majd "összerázódunk" idővel.
  • 6 De mielőtt töröljük profilunkat, búcsúzzunk el azon ismerőseinktől, jelöltjeinktől, akik még aktívak maradtak, és feltételezhető, hogy feltűnne nekik a hiányunk.
  • 7 Az első randevú mindig közterületen (forgalmas park, kévézó, állatkert, múzeum, pláza, stb.) történjen. A nő lehetőleg barátnővel érkezzen, vagy ha nem, beszéljen meg 1-2 órával későbbre találkozót ismerőssel, rokonnal ugyanarra a helyszínre.
  • 8 Vegyen részt a Kézcsók által rendezett ismerkedési esteken, kirándulásokon! Rendezvényeink módot adnak arra, hogy közelebbről is megismerhessék egymást a résztvevők. Az ilyen programoknak nincs randi jellege, ezért könnyű kilépni a kellemetlen helyzetekből.